G7 обговорить санкції проти РФ разом з Мінськими угодами

G7 обговорить санкції проти РФ разом з Мінськими угодами

Укрінформ
Глави держав "великої сімки" мають намір поставити в залежність зняття санкцій з РФ від повного виконання Москвою мінських угод і повагою до суверенітету України.

Як стало відомо DW, таке рішення буде прийнято на найближчій зустрічі G7, яка пройде в Японії 26-27 травня. Нинішній термін дії економічних санкцій закінчується в кінці липня 2016 року.

"На минулому тижні з німецьких та американських дипломатичних кіл стало відомо, що на саміті G7 йтиметься, зокрема, про продовження санкцій на адресу Росії. Японський уряд при цьому бачить паралелі між поведінкою РФ по відношенню до України і діями Пекіна в двох морях - Південно-Китайському і Східно-Китайському. У зв'язку з цим в Токіо виступають за спільну позицію "великої сімки" стосовно обох країн. Очікується, що за підсумками саміту G7 виступить проти будівництва насипних островів і військової інфраструктури в Південно-Китайському морі, що може порушити поточний стан справ", - йдеться в повідомленні.

Китай заявляє претензії на все Південно-Китайське море, змагаючись за багатий сировиною (в першу чергу - нафтою і газом) водний простір з Філіппінами, Брунеєм, Малайзією, В'єтнамом і Тайванем. Пекін у спірному регіоні створює штучні острови, а на них - льотні поля, щоб таким чином підкріпити свої територіальні претензії. Японія, яка також веде суперечку з Китаєм про низку незаселених островів у Східно-Китайському морі, останнім часом посилила критику на адресу Пекіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-