Порошенко: Для Росії демократія є загрозою, а свобода - отрутою

Порошенко: Для Росії демократія є загрозою, а свобода - отрутою

Укрінформ
Світ знову опинився на межі війни, і це протистояння між тими, хто грає за правилами, і тими, хто вважає, що правил не існує.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на Всесвітньому гуманітарному саміті у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мрія гармонійного світу сьогодні відновилася. Не тому, що ми не виконали цю мрію, а тому, що про це мріяли не всі. Ми знову на межі великої війни. І це не просто війна між Заходом і всіма іншими - це війна між тими, хто хоче гармонії, і тими, хто прагне домінувати. Це конфлікт між тими, хто грає за правилами, і тими, хто вважає, що правил не існує. Сьогодні ми це чітко бачимо по Росії - ядерній державі, яка бачить у демократії загрозу, а у свободі - отруту", - сказав Порошенко.

За його словами, річ не у різних інтерпретаціях, а в різних цілях.

"Ті, хто хоче гармонії, вважають, що це необхідно для виживання, а Росія має на меті збільшити свій вплив. Будьмо чесними: у нас немає рецепту вирішення цієї проблеми. Цинізм поширюється. Нещодавно The Gardian написали про мир після правди. Запитаємо себе: чи справді ми живемо у світі, де немає правди і правил, коли інтереси захищають переконання? Я не знаю. Але очевидно, що це не питання непорозуміння. Не можна вирішити дану проблему, якщо йти на компроміси знову і знову. Не за рахунок держави, яку покарають за її демократичний вибір. Вирішення можна знайти, лише якщо бути сильним і підтримувати наші принципи", - підкреслив Президент.

Він також наголосив, що світ демократії і свободи не може погодитися з тим, що  державні кордони перемальовувалися за допомогою сили.

"Свобода і демократія - це наші цінності, і вони не стануть предметом торгівлі. І оскільки існує загроза для них, ми, як ніколи, потребуємо політичного керівництва. Ми захищатимемо свободу і права людини. Ми боремося з тими, хто не погоджується із нашими цінностями", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-