Порошенко у Стамбулі зустрівся з президентом Словаччини

Порошенко у Стамбулі зустрівся з президентом Словаччини

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у рамках Всесвітнього гуманітарного саміту ООН у Стамбулі наразі провів зустріч із лідером Словаччини Андреєм Кіскою.

Про це на своїй сторінці у Тwitter написав прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко.

"Президент Порошенко проводить зустріч з президентом Словаччини", - написав Цеголко.

За повідомленням прес-служби глави держави, президенти звернули окрему увагу на алгоритм взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямку в контексті головування Словаччини в ЄС у другій половині 2016 року. Йшлося, зокрема, про практичну допомогу словацької сторони в реформуванні української економіки, а також підтримку Словаччиною рішень керівних органів ЄС щодо впровадження безвізового режиму для громадян України

Сторони обмінялися думками з важливих питань порядку денного двосторонніх відносин та міжнародного співробітництва.

Зокрема, Порошенко та Кіска розглянули шляхи активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва. У цьому зв’язку відзначалася важливість проведення цього року чергового засідання Міжурядової українсько-словацької комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

Водночас Порошенко подякував керівництву Словаччини за підтримку позиції України щодо неприпустимості реалізації проекту "Північний потік–2".

Обговорювалися також питання створення Східно-Європейського газового хабу за участю інших країн регіону.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у понеділок розпочав робочий візит до Турецької Республіки, під час якого візьме участь у Всесвітньому гуманітарному саміті ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-