Порошенка у Стамбулі супроводжують лідери кримських татар

Порошенка у Стамбулі супроводжують лідери кримських татар

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко розпочав робочий візит до Турецької Республіки, під час якого візьме участь у Всесвітньому гуманітарному саміті ООН.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Президент виступить під час засідань у лідерському сегменті Всесвітнього гуманітарного саміту та візьме участь у відкритій дискусії у формі інтерактивного діалогу. Порошенко також виступить із програмною заявою на пленарному засіданні саміту. Пряма трансляція заходу на сайті ООН - webtv.un.org,

Крім того, передбачена участь Президента у "круглому столі" високого рівня "Політичне лідерство заради запобігання та припинення конфліктів".

Програма візиту передбачає проведення зустрічей глави Української держави з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. На полях саміту Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей із лідерами держав. Зокрема, заплановані зустрічі з Президентом Словаччини Андреєм Кіскою, Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте.

На 23 травня з ініціативи української сторони заплановано проведення паралельного заходу на тему "Гуманітарні потреби постраждалих в Україні з окремим фокусом на питаннях кримськотатарського народу і ролі уряду та громадянського суспільства в наданні допомоги".

Під час робочого візиту главу держави супроводжують міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, народні депутати - Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Всесвітній гуманітарний саміт, скликаний з ініціативи Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, стане першою в історії Організації зустріччю на найвищому рівні, що повністю присвячена гуманітарній тематиці. Головною метою саміту, який має неофіційну назву "Стамбул – заклик до дій", є консолідація зусиль міжнародного співтовариства з реагування на гуманітарні виклики, зумовлені природними лихами, техногенними катастрофами та збройними конфліктами, з метою зменшення страждань цивільного населення. Організатори очікують, що у рамках участі у саміті держави-члени виголосять зобов’язання політичного, нормативно-правового, інституційного та фінансового характеру на підтримку "Порядку денного для людства".

Захід проходитиме на рівні глав держав та урядів. Про свою участь на найвищому політичному рівні заявили майже 40 країн. Крім цього, очікується широка участь профільних міністрів – міністрів закордонних справ, з питань міжнародного співробітництва, надзвичайних ситуацій тощо.

Крім Генсека ООН, на саміті будуть присутні глави програм, фондів і спеціалізованих установ системи ООН - Програма розвитку ООН, Світовий банк, МВФ, Всесвітня організація охорони здоров’я, Продовольча та сільськогосподарська організація, Фонд ООН у галузі народонаселення, а також Міжнародної організації з міграції, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Міжнародної федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-