Глави МЗС Євросоюзу говоритимуть про асоціацію з Україною та мігрантів

Глави МЗС Євросоюзу говоритимуть про асоціацію з Україною та мігрантів

Укрінформ
У понеділок у Брюсселі відбудеться щорічне засідання міністрів закордонних справ країн «Східного партнерства» та країн-членів Європейського Союзу.

Україну на зустрічі представляє міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Сторони обговорять актуальні питання розвитку ініціативи за результатами імплементації рішень Ризького саміту у травні 2015 року. Головуватиме на зустрічі верховний представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні.

Після зустрічі «Східного партнерства» у форматі «6+28» глави МЗС країн ЄС проведуть чергове засідання Ради ЄС у закордонних справах. На ньому планується обговорити близько десятка питань. Зокрема, європейські міністри приділять увагу ситуації з біженцями, у тому числі йтиметься про реалізацію домовленостей між Брюсселем і Анкарою.

Крім того, поза офіційним порядком денним міністри ЄС обговорять підсумки голландського референдуму щодо асоціації з Україною. Заплановано виступ глави МЗС Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-