Геращенко: Чекаємо позитивних новин про Савченко та ще двох політв’язнів

Геращенко: Чекаємо позитивних новин про Савченко та ще двох політв’язнів

Укрінформ
До кінця травня очікуються позитивні новини з приводу української льотчиці Надії Савченко, політв'язнів українців в РФ Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

Про це заявила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, інформує "112 Україна".

"Наша гуманітарна підгрупа веде дуже велику роботу для звільнення заручників. Ми очікуємо до кінця місяця позитивні новини з приводу вирішення долі Надії Савченко, а також політв'язнів, які утримуються в РФ - Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва. Я хочу зазначити, що Президент на особистому контролі тримає питання звільнення заручників...Якщо говорити про звільнення заручників, яких утримують на окупованому Донбасі, там сьогодні 112 українців – це військові і цивільні, і поки процес їх звільнення заблокований, бойовики вимагають прийняти амністію", - заявила вона.

Раніше джерело в правоохоронних органах РФ відзначало, що Александрова і Єрофєєва не будуть обмінювати на Савченко або кого-небудь з українців, які відбувають покарання в Росії. За його словами, папери про видачу Єрофєєва і Александрова досі не надійшли до Москви і російський Мін'юст поки розглядає лише питання про повернення українців.

У той же час адвокат Савченко Микола Полозов назвав цю заяву такою, що не відповідає дійсності. За словами Полозова, такого юридичного поняття, як "обмін", не існує.

В Міністерстві юстиції України підтвердили, що юридична процедура видачі Надії Савченко і дипломатичні переговори – це різні блоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-