Геращенко: Європейські політики можуть повторити щодо України помилку 2008 року

Геращенко: Європейські політики можуть повторити щодо України помилку 2008 року

Укрінформ
У разі блокування для громадян України запровадження безвізового режиму європейські політики ризикують повторити помилку 2008 року.

Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона нагадує, що вісім років тому «позиція Німеччини і Франціі заблокувала надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО» і ця помилка, як вважає Геращенко, «зробила можливою агресію проти Грузіі влітку 2008 і проти Украіни навесні 2014».

Перший заступник голови Верховної Ради нагадує, що Украіна виконала всі пункти Плану дій візової лібералізації, тому "будь-які спроби відтермінувати безвізовий режим – це буде спроба продемонструвати подвійні стандарти до України. Українці цього точно не заслужили", – вказала Ірина Геращенко.

Україна може отримати безвізовий режим з ЄС пізніше, ніж влітку цього року, як розраховувало досі українське МЗС. Про це повідомляють українські та західні медіа й частина експертів.

Зокрема, французький міністр внутрішніх справ Бернар Казньов на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів юстиції і внутрішніх справ, де обговорювали механізм екстреного гальмування безвізового режиму з Туреччиною в разі зловживань чи погіршення міграційного становища сказав, що в умовах кризи з біженцями надання безвізового режиму для України, Грузії та Косова є не на часі і "не може бути розглянуте в найближчі тижні і місяці. Франція цього не бажає". Його підтримали німецький та бельгійський колеги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-