Міноборони вже виконує Стратегічний оборонний бюлетень - Полторак

Міноборони вже виконує Стратегічний оборонний бюлетень - Полторак

Укрінформ
Схвалений на засіданні Ради національної безпеки і оборони України Стратегічний оборонний бюлетень є фундаментальним документом для сектору оборони та безпеки, він передбачає розвиток оборонних спроможностей України до 2020 року.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час урочистостей з нагоди Дня науки у Національному університеті оборони України, повідомляє прес-служба МОУ. 

"Стратегічний оборонний бюлетень, який було підготовлено у тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО, передбачає розвиток оборонних спроможностей України у період до 2020 року, реформування системи управління Збройними Силами відповідно до стандартів НАТО та посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері. Фактично, це дорожня карта реформ сектору оборони та безпеки. Чіткі завдання окреслені і для Міністерства оборони та Збройних Сил України", - сказав він.

За словами Полторака, у Міноборони Стратегічний оборонний бюлетень вже виконується. 

"Стратегічний оборонний бюлетень відпрацьований дуже ретельно, тому що ми не маємо права і часу на помилки. Крім того, вперше документ підготовлено таким чином, що це фактично матриця, план дій — визначено конкретні завдання і встановлено терміни їх виконання", - зауважив він.

Міністр також підкреслив, що з прийняттям Стратегічного оборонного бюлетеня залишилось прийняти дві державні програми — розвитку Збройних Сил, а також розвитку озброєння і військової техніки. Ці документи вже практично готові і будуть схвалені найближчим часом.

"Маяки" виконання заходів реформування у Міністерстві оборони та Збройних Силах — 2018 рік і кінець 2020 року. Підсумок — створення армії за принципами і стандартами, прийнятими у країнах НАТО", — наголосив Полторак.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 20 травня був схвалений Стратегічний оборонний бюлетень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-