Виборчий процес не завадить зміні ЦВК - Магера

Виборчий процес не завадить зміні ЦВК - Магера

Укрінформ
Виборчий процес проходить у п'яти округах, в у неділю додадуться ще два округи, але, незважаючи на це, рішення про зміну Центральної виборчої комісії, якщо таке приймуть, буде виконано.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Цілком очевидно, що вже виборчий процес розпочався в п'яти виборчих округах, на виборах до ВРУ, і уже в неділю розпочнеться виборчий процес, додатково, ще у двох округах, всього їх буде сім. Ми зараз працюємо, якщо буде парламентське рішення, кадрове рішення, про зміну складу ЦВК, безумовно, воно буде виконуватися", - заявив він.

При цьому Магера пояснив, що згідно з законом про ЦВК, її членів призначає парламент за поданням президента, яке той формує з урахуванням пропозицій фракцій.

"Як би це комусь подобалось, або не подобалось, на мою думку, усі без винятку парламентські фракції, які представлені у ВРУ, а їх є шість, і дві депутатські групи, все ж таки мають право на свого представника у ЦВК. Інше питання, яка їх кількість може бути. Але, як на мене, це хибний шлях, не дати представництва якихось парламентських фракцій, чи парламентській групі", - вважає він.

За інформацією Магери, переговори щодо кандидатів тривають досі, продовжується узгодження позицій. При цьому сам Магера щодо власного призначення спілкувався виключно з фракцією "Народний фронт".

"Будь-яких інших переговорів, з будь-якими іншими парламентськими фракціями я не вів, і ми не спілкувалися на цю тему", - запевнив він.

Нагадаємо, у 12 з 15 членів ЦВК 1 червня 2015 року закінчився семирічний термін повноважень. Вже усі фракції подали свої пропозиції Президентові щодо складу ЦВК. Затримка була через відсутність у парламенті подання від глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-