РНБО схвалила Стратегічний оборонний бюлетень і пом’якшила санкції проти Ірану

РНБО схвалила Стратегічний оборонний бюлетень і пом’якшила санкції проти Ірану

Укрінформ
На засіданні Ради національної безпеки і оборони України 20 травня був схвалений Стратегічний оборонний бюлетень і пом'якшені санкції відносно Ірану.

Про це інформує прес-служба РНБО.

"Під час засідання схвалено Стратегічний оборонний бюлетень, що визначає основні завдання і напрями реформування оборонної сфери України. Цей документ, який було підготовлено у тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО, передбачає розвиток оборонних спроможностей України у період до 2020 року, реформування системи управління Збройними Силами відповідно до стандартів НАТО, та посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері", - йдеться у повідомленні

Документ визначає конкретні завдання та жорсткі строки їх виконання. На його основі забезпечуватиметься стратегічне планування в оборонному секторі, що втілиться у відповідних державних програмах. "Прийняття бюлетеня є важливим кроком до посилення оборонного потенціалу України та її євроатлантичної інтеграції", - зазначили в РНБО.

На засіданні було також обговорено ряд питань щодо виконання оборонних завдань та розвитку військово-промислового комплексу України: "Зокрема, заплановано суттєво удосконалити систему державного управління в цій сфері, визначено конкретні заходи щодо розвитку спроможностей оборонних підприємств із забезпечення Збройних Сил України та інших військових формувань сучасним озброєнням та військовою технікою".

Крім того, було розглянуто проблеми з фінансуванням державного оборонного замовлення та важливих військових програм у зв‘язку з відсутністю законодавчого забезпечення наповнення спеціального фонду держбюджету. "У цьому контексті Кабінету міністрів України доручено вжити невідкладних заходів до вирішення цього питання та забезпечення фінансування сектору оборони і безпеки в повному обсязі", - повідомили у прес-службі.

У відомстві також зазначили, що члени РНБО розглянули питання щодо спеціальних обмежувальних заходів (санкцій) - відповідно до рішення Ради Безпеки ООН було пом‘якшено персональні, спеціальні, економічні та інші обмежувальні заходи до громадян Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-