Рада не підтримає закон про вибори на Донбасі – Ємець

Рада не підтримає закон про вибори на Донбасі – Ємець

Укрінформ
Народний депутат з фракції «Народний фронт» Леонід Ємець заявив, що ані з ним, ані з колегами інших фракцій, які спеціалізуються на виборчому законодавстві, ніхто з Банкової не вів розмов про написання законопроекту щодо виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це Ємець розповів журналістам в кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як юрист я відповідально заявляю - згідно з нашою українською Конституцією, яка передбачає виключно одну автономію в нашій країні - це Автономна Республіка Крим, окремого особливого закону про вибори на окремих територіях бути не може. Тому, можливо, знаючи цю мою позицію, зі мною ніхто таких розмов не вів... Я задавав ці питання колегам з різних фракцій, які опікуються питаннями виборчого законодавства, й вони мені підтвердили, що з ними теж такі розмови ніхто не вів», - зазначив Ємець, відповідаючи на запитання, чи відомо йому щось про написання в Адміністрації Президента закону про вибори на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Народний депутат запевнив, що навіть у випадку дійсно написання такого законопроекту, парламент за нього не проголосує.

«Ходять чутки, що в окремих кабінетах ходять окремі закони. Так от, хочу сказати, хай у цих окремих кабінетах вони за ці закони і голосують, а парламент голосувати за відповідні зміни до законодавства не буде», - наголосив Ємець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-