Гройсман розповів про реформування сфери охорони здоров'я

Гройсман розповів про реформування сфери охорони здоров'я

Укрінформ
Прем'єр Володимир Гройсман не вважає, що призначення міністра охорони здоров'я є гарантією вирішення проблем в цій сфері.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "1+1", повідомляє "Урядовий портал".

"Сьогодні система охорони здоров'я держави уражена, уражена на усіх рівнях. І нам потрібно сьогодні відійти від кожного фельдшерсько-акушерського пункту на селі і дійти до кожної обласної лікарні і інститутів змінити їхню технологічну базу, дати можливість упровадження нових протоколів лікування, так, як лікуються люди у всіх європейських країнах, і вони одужують швидко, змінити принцип фінансування койко-місць, а фінансувати безпосередньо ту людину, яка потребує медичної допомоги, запроваджувати повну модернізацію технологічного обладнання, яке використовується у медичному процесі, завершити реформу екстреної допомоги, яка є також ключової ланкою в оздоровленні українського суспільства", - заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що план пріоритетних кроків Кабінету Міністрів передбачає ключові кроки реформування сфери охорони здоров'я, які необхідно здійснити до кінця 2016 року.

Уряд, зокрема, ставить перед собою завдання демонополізації закупівлі ліків та досягнення реального референтного ціноутворення, зазначив Прем'єр.

"Мова йде про те, що за кордоном ліки в перерахунку до України коштують дешевше, ніж в Україні. Це говорить про те, що на ввезенні в Україну є серйозні бар'єри, які не дозволяють ввезти конкурентно якісні ліки для того, щоби українці могли лікуватися", - заявив він.

Також Уряд розпочне боротьбу із серцево-судинними захворюванням, від яких в Україні щороку помирають 426 тис осіб.

"500 млн грн щороку дозволить зменшити цей показник на чверть за декілька років", - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-