Жданов: Євробачення-2017 може встановити рекорд

Жданов: Євробачення-2017 може встановити рекорд

Укрінформ
Національний спортивний комплекс «Олімпійський» має увесь необхідний технічний потенціал, щоб провести фінальну частину Євробачення-2017.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр молоді і спорту України Ігор Жданов.

«Гендиректор НСК «Олімпійський» Валентин Груздєв доповів, що стадіон має увесь необхідний технічний потенціал, щоб провести саме тут фінальну частину Євробачення-2017», - зазначив Жданов.

За його словами, одне з головних питань - забезпечення повного накриття арени.

«Керівництво стадіону за моїм дорученням вже зв'язувалося із німецькими проектантами даху «Олімпійського». Вони підтвердили, що це технічно можливо. Як тільки ними буде отримане необхідне технічне завдання, вони зможуть назвати точну вартість і терміни, необхідні для встановлення накриття», - додав міністр.

Урядовець зазначив, що за попередніми підрахунками стадіон міг би прийняти від 40 000 глядачів. «Іншими словами, якщо пісенний конкурс пройде в «Олімпійському», то українське Євробачення стане рекордним за кількістю глядачів», - зауважив Жданов.

Він підкреслив, що інфраструктура стадіону дозволяє комфортно розмістити всіх учасників конкурсу та їх команди, фанзону, пресу, почесних гостей. «І найголовніше - під час Євро-2012 було технічно відпрацьовано і повністю зберігається можливість подачі якісного відеосигналу з НСК «Олімпійського» на всю Європу. Також, враховуючи жорсткі вимоги УЄФА, відпрацьована система безпеки під час проведення заходів міжнародного масштабу», - додав урядовець.

Водночас він зазначив, що Євробачення - це не справа одного міністерства. «Це завдання для всієї держави. Тому необхідно створювати Координаційний комітет, до якого мають увійти профільні міністри, мер м. Києва (якщо буде визначено саме це місто), представники Національної поліції, всіх причетних служб та відомств», - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-