Гройсман поставив завдання розвивати кардіоцентри, культуру і спорт

Гройсман поставив завдання розвивати кардіоцентри, культуру і спорт

Укрінформ
Уряд приділятиме особливу увагу розбудові в Україні кардіологічних центрів, формуванню якісного культурного середовища та розвитку професійного спорту.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав у четвер на презентації плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами глави уряду, сотні тисяч українців помирають саме внаслідок серцево-судинних захворювань. А якби система охорони здоров'я була налагоджена та працювала чітко, цей показник був би значно меншим.

"Люди, коли у них забиті судини серця, не можуть чекати, поки хтось буде довго думати про цю проблему. Вони мають отримати вчасно якісну медичну допомогу, тому ми будемо розбудовувати кардіоцентри", - наголосив Гройсман.

Не менш важливою сферою, на його переконання, є культура. Глава уряду переконаний, що владі вдасться побудувати мережу, в якій формуватиметься якісне культурне середовище, оскільки без цього поставити державу "на ноги" неможливо.

"Культура впливає на все. Дуже важливо сьогодні в рамках децентралізації не втратити місцеві осередки культури. Важливо для нас із вами розуміти, що маємо на місцях цікавитися, як працюють заклади культури, як вони охоплені бібліотечною мережею, як бібліотечні фонди поповнюються, чи доступні їм сучасні системи", - сказав Прем'єр.

Крім того, влада візьметься за розвиток професійного спорту та фізичної культури загалом. Серед пріоритетів роботи уряду – і запровадження адресної підтримки невеликих фермерських господарств. "Ми маємо запровадити адресну чітку підтримку невеликих фермерських господарств (до 500 гектарів землі) на вироблення власної конкурентної, чистої, якісної сільгосппродукції", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-