Порошенко обіцяє зробити усе можливе для звільнення Клиха і Карпюка

Порошенко обіцяє зробити усе можливе для звільнення Клиха і Карпюка

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обіцяє зробити усе можливе для звільнення незоконно утримуваних у Росії Миколи Карпюка і Станіслава Клиха.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

"Робив та все робитиму для звільнення Миколи Карпюка і Станіслава Клиха, яких вважаємо українськими політв'язнями у Росії", - написав Порошенко.

Він підкреслив, що за Мінськими угодами усі в'язні мають бути звільнені. "Дав відповідні доручення МЗС та СБУ", - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер присяжні на суді в Грозному назвали версію обвинувачення доведеною. Але при цьому заявили, що поблажливості заслуговує лише Станіслав Клих. Тепер держобвинувачення має оголосити, яке покарання воно вимагає для українців.

Російське обвинувачення ставить за провину Карпюку та Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони нібито вчинили в складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995 року в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. «Меморіал» визнав обох політв'язнями.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-