НАТО знову обговорить російську агресію проти України

НАТО знову обговорить російську агресію проти України

Укрінформ
Під час найближчої зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО йтиметься про російську агресію проти України та безпекові виклики на східному кордоні Альянсу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у міністерстві закордонних справ Канади.

У відомстві відзначили, що глава МЗС Канади Стефан Діон теж братиме участь у дводенній зустрічі, що пройде 19-20 травня у Брюсселі.

«Під час зустрічі міністр Діон та його колеги обговорять варіанти реагування на головні безпекові виклики євроатлантичної зони, зокрема російську агресію в Україні та безпекову ситуацію на східному фланзі Альянсу», - зазначили у МЗС.

Окрім цього, під час зустрічі буде порушено питання нестабільності на Близькому Сході та північній Африці, майбутнє Афганістану і співпраці між ЄС та НАТО.

«Ця зустріч також надасть нагоду підготуватися до варшавського саміту НАТО, на який у липні 2016 року зберуться лідери держав-членів НАТО та важливих партнерів», - додали у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Своєю чергою сам Стефан Діон напередодні від’їзду наголосив на важливості НАТО у нинішньому світі.

«Канада є відданим членом НАТО. Коли я дивлюся на міжнародні безпекові виклики, які нині постають перед нами, стає очевидним, що НАТО ніколи не було настільки важливим, як зараз», - зазначив Діон.

За його словами, він з нетерпінням очікує на «обговорення у Брюсселі подальшого внеску Альянсу у мир та стабільність у світі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-