ОБСЄ: в Мінську домовилися про допомогу сиротам і наступну зустріч

ОБСЄ: в Мінську домовилися про допомогу сиротам і наступну зустріч

Укрінформ
Наступний раунд переговорів щодо врегулювання конфлікту в Україні відбудеться в Мінську 1 червня.

Про це повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик, передає БЕЛТА.

Він заявив, що після нинішнього раунду є деякі позитивні результати. "Я із задоволенням хотів би повідомити вам, що сторони домовилися підтримати всі зусилля, спрямовані на покращення життя дітей-сиріт та інших дітей, відлучених від своїх батьків. Діти дуже часто найбільше страждають від різних наслідків конфліктів. Благополуччя вразливих дітей по обидві сторони від лінії зіткнення дійсно заслуговує уваги всіх нас", - сказав спецпредставник.

Раніше прес-секретар колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявляла, що під час Тристоронньої зустрічі контактної групи сьогодні в Мінську українська сторона в черговий раз піднімала питання про розблокування процесу звільнення українських заручників з непідконтрольних української влади населених пунктів на Донбасі.

За її словами, розмова продуктивною не була і досі процес звільнення людей залишається заблокованим: "Представники окремих районів Донецької та Луганської областей заблокували звільнення заручників, цей процес не вдається розблокувати: звільнення заручників вони прив'язують до амністії, хоча ці процеси ніяк не пов'язані між собою і є речами абсолютно різного порядку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-