Горбатюк каже, що Янукович досі в міжнародному розшуку

Горбатюк каже, що Янукович досі в міжнародному розшуку

Укрінформ
Колишній президент Віктор Янукович і надалі перебуває в міжнародному розшуку за підозрою у причетності до розтрати коштів, виділених на створення телекомунікаційної мережі під час приватизації "Укртелекому".

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"За цим провадженням він перебував і перебуває у міжнародному розшуку. Єдине, що у зв'язку зі скаргою адвокатів на таке рішення Інтерполу було призупинено публікацію цих файлів", - сказав він.

Горбатюк також стверджує, що екс-президент не видалений із баз міжнародного розшуку. "Із баз Інтерполу він не видалений. Все залежатиме від тих держав, куди він заїде, чи будуть вони його затримувати. Хай спробує виїхати. Я думаю, що він буде затриманий", - зазначив слідчий.

Він нагадав, що стосовно Януковича порушено сім кримінальних проваджень і за більшістю з них він перебуває в розшуку понад півроку. Тому, відповідно до ухвалених змін до закону про спеціальне заочне засудження, це дає можливість направити кримінальні провадження стосовно Януковича до суду навіть без оголошення його в міжнародний розшук.

Раніше у середу адвокат Януковича Віталій Сердюк повідомив, що екс-президент знятий з розшуку Інтерполу і може вільно подорожувати світом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-