Порошенко назвав стратегічною задачею звільнення Криму від окупантів

Порошенко назвав стратегічною задачею звільнення Криму від окупантів

Укрінформ
У Москві хочуть, аби кримські татари замовкли назавжди, але їх голос потужно звучить на весь світ, у тому числі завдяки Джамалі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на концерті-реквіємі пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Національній опері України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Москві хочуть, аби кримські татари замовкли назавжди і зникли. Не вийде! Ваш голос потужно звучить на цілий світ. Це і Меджліс, що продовжує роботу у вільній від окупації Україні. Це і Джамала, яка своєю піснею вразила до глибини душі всю Європу і світ", - сказав Порошенко.

Він ще раз привітав співачку Джамалу з блискучою перемогою на Євробаченні. "Ваше виконання змусило європейців побачити, почути і ще раз відчути очевидне: Крим - це Україна, а Україна - це Європа! Успіх на Євробаченні - перемога над брехнею, злом, насильством. Переконаний, що саме так вона сприймається усім світом", - підкреслив Президент.

Він також зауважив, що 72 роки тому кримські татари лишилися у своїй біді з безжальним тираном наодинці, але нині разом з ними мільйони друзів, і світ не повинен допустити, аби трагедія кримськотатарського народу повторилася знову. Це спільна позиція не лише України, але й провідних країн Європи та Америки, авторитетних міжнародних організацій.

"Перед нашими партнерами ми вже порушили питання щодо не лише продовження, але й посилення санкцій проти Росії та її маріонеток в Криму - у зв'язку із погіршенням  ситуації з правами та свободами наших громадян. Наша задача - захистити кримськотатарський народ на його батьківщині в Криму, а стратегічна - крок за кроком звільнювати український півострів від російської окупації", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-