Онуки Сталіна намагаються реанімувати геноцид у Криму - Порошенко

Онуки Сталіна намагаються реанімувати геноцид у Криму - Порошенко

Укрінформ
Нині "достойні" свого пращура онуки Сталіна реанімують політику геноциду проти кримських татар, але російській окупаційній тимчасовій владі не вдасться упокорити цей волелюбний народ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на концерті-реквіємі пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Національній опері України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Репресії, які застосовувалися радянською владою, не здолали національного руху за відновлення прав і свобод. І російській окупаційній тимчасовій владі теж не вдається упокорити ваш волелюбний народ. В Росії змінювалися столиці, влади і прапори, царі, генсеки й президенти, але з часів Катерини Другої Петербург і Москва незмінно переслідували кримськотатарський народ. Це - константа в політиці Росії за всіх режимів. І тепер "достойні" (в лапках) свого пращура онуки Сталіна реанімують політику геноциду проти кримських татар", - сказав він.

Президент підкреслив, що зараз особливо важко повірити, що подібне взагалі може бути  посеред географічної Європи: окупанти ув'язнюють людей лише за те, що вони говорять рідною кримськотатарською мовою, інакше вірять у єдиного Бога і хочуть вільно жити на своїй землі.

"Їхнє судилище заборонило Меджліс, частина керівництва якого - у в'язниці. Десятки кримських татар - за гратами. Тисячі, як і сімдесят два роки тому, вимушені залишити рідний Крим. Окупанти залякують, викрадають, проводять обшуки, допитують у КДБ, перешкоджають роботі вільних ЗМІ, забороняють мирні акції, закривають в'їзд на Батьківщину національним лідерам", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-