Україна наполягає на своїх умовах виборів на Донбасі – Клімкін

Україна наполягає на своїх умовах виборів на Донбасі – Клімкін

Укрінформ
Політичні процеси на Донбасі, в тому числі підготовка до проведення місцевих виборів, можуть бути обговорені лише після виконання Росією Мінських угод.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, виступаючи на засіданні Комітету Міністрів Ради Європи в Софії, інформує МЗС України.

"Україна підкреслює, що тільки за рахунок виконання Мінських угод Росією та повної демілітаризації на Донбасі в рамках Міжнародної місії з питань безпеки може бути надійний перехід до етапу політичного врегулювання", - наголосив міністр.

За його словами, в іншому випадку неможливо говорити про майбутні політичні процеси, в тому числі про підготовку до місцевих виборів.

Клімкін також зазначив, що одне з положень Мінських угод є безумовним і не повинне бути обумовленим виконанням інших положень, а саме звільнення і обмін усіх заручників і незаконно утримуваних осіб.

"Ця проблема залишається пріоритетом для української сторони. У світлі останнього рішення Комітету Міністрів щодо ситуації в Україні і резолюції ПАРЄ 2112, я закликаю Росію негайно звільнити усіх українських політичних в'язнів в Росії і Криму", - підкреслив глава МЗС.

За словами міністра, Донбас страждає від російської агресії, вбивств, свавілля, затримань, тортур і жорсткого поводження, а також інших грубих порушень прав людини, які стали звичайною практикою терористів і російських солдатів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що у разі виконання необхідних умов, передбачених Мінськими домовленостями, місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися до кінця нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-