Гройсман не проти перенести Лук'янівське СІЗО за межі Києва

Гройсман не проти перенести Лук'янівське СІЗО за межі Києва

Укрінформ
Переміщення Київського (Лук'янівського) слідчого ізолятора за межі міста є виправданим кроком.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується переміщення таких об'єктів за місто, я думаю, це виправдано. Усі ці речі мають бути публічними. Думаю, що це відповідає міжнародній практиці, але таким чином, щоб ми знайшли правильні рішення щодо побудови та організації внутрішньої таких закладів", - сказав Гройсман.

За його словами, оптимізація кількості працюючих в СІЗО також є нормальним явищем.

Про це глава уряду сказав після того, як перший заступник міністра юстиції Наталія Севастьянова презентувала членам кабміну концепцію реформування пенітенціарної служби. В рамках концепції, за її словами, Лук'янівське СІЗО виставлять на продаж і шукатимуть інвестора, який побудує за межами Києва новий слідчий ізолятор.

"Не можна відремонтувати установу, якій більше 100 років. Таких грибків, які є у Лук'янівському СІЗО, навіть не знає біологія. Дуже небезпечно перебувати там навіть людям, які там працюють. Розуміємо, що складна економічна ситуація не дозволить нам використовувати бюджетні кошти на побудову нових установ, тому пропонуємо схему державно-приватного партнерства, коли незалежний інвестор прийде і на землях, які належать державній пенітенціарній службі, побудує нову установу за межами Києва", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-