ЦВК від завтра реєструватиме кандидатів на вакантні округи

ЦВК від завтра реєструватиме кандидатів на вакантні округи

Укрінформ
Процес реєстрації кандидатів в народні депутати за мажоритарними округами, що звільнилися, почнеться 19 травня.

Про це заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера заявив в інтерв'ю ЛІГА.net.

"Процес реєстрації кандидатів можливий з першого дня початку кампанії, а вона стартує 19 травня (на наступний день після опублікування рішення ЦВК - там дата стоїть 18 травня), тому сьогодні поки кандидатів немає - скоро почнуть реєструватися", - сказав Магера.

Він нагадав, що ЦВК визначилася з проведенням виборів по п'яти округах, включаючи округ №23 у Волинській області, за яким був обраний нині покійний Ігор Єремєєв.

"Якщо Верховна Рада до вечора 18 травня прийме рішення про дострокове припинення повноважень ще двох депутатів - Гарбуза і Гордєєва, призначених недавно главами обласних державних адміністрацій, і цю постанову оперативно буде передано до ЦВК, то не виключаю, що 17 липня довибори в Україні пройдуть не в п'яти, а у всіх семи округах ", - зазначив Магера.

За його словами, є проблеми і з фінансуванням довиборів до Верховної Ради, оскільки в держбюджеті на 2016 рік закладена можливість проведення виборів лише у чотирьох округах за весь календарний рік.

"Але, думаю, цю проблему ми вирішимо відповідним зверненням і проханням дофінансування до Міністерства фінансів", - спрогнозував заступник голови ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-