Вибори на Донбасі можливі не раніше, ніж за два роки - Магера

Вибори на Донбасі можливі не раніше, ніж за два роки - Магера

Укрінформ
Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера вважає, що вибори на окупованому Донбасі можливі не раніше, ніж через два роки.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГА.net.

"Сьогодні не можна (проводити вибори на окупованому Донбасі" - ред.). І через рік буде не можна. Думаю, процес буде розтягнутий більш як на два роки. І це оптимістичний сценарій. Якщо дострокові вибори до Ради відбудуться за рік-півтора, звичайно ж, на окупованих територіях вони не пройдуть", - сказав Магера.

Він пояснив, що для проведення виборів, крім політичного рішення, на цих територіях мають бути створені всі необхідні умови.

"Не можна забувати, що на цих територіях вже два роки не функціонує державний реєстр виборців. А його перевірка і відновлення - це дуже серйозна і копітка робота. Треба перевірити, в якому стані знаходяться приміщення держреєстру, як там зі зв'язком і комунікаціями, чи можливо убезпечити інформацію реєстрів від стороннього втручання. Сьогодні ми всього цього не знаємо", - констатував заступник голови ЦВК.

За словами Магери, крім того, гостро стоїть питання формування виборчих комісій, діяльності політичних партій і доступу українських ЗМІ, "щоб не Пушилін чи хто там ще вирішували, які партії та яких журналістів допускати на вибори", і питання безпеки - перекриття кордону з РФ, роззброєння бойовиків.

"Без реалізації всіх цих вимог проводити вибори неможливо", - заявив Магера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-