Рада зробила крок до перерозподілу коштів на відновлення Донбасу

Рада зробила крок до перерозподілу коштів на відновлення Донбасу

Укрінформ
Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект щодо перерозподілу залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, для відновлення інфраструктури Донбасу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 236 нардепів.

Згідно з пояснювальною запискою, кошти на рахунки в органах казначейства України місцевих бюджетів населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, продовжують надходити. Станом на 1 січня 2016 року таких коштів обліковувалося у Донецькій області 2,831 млдр грн, на цей час – майже 3,2 млдр грн.

Законопроектом передбачено внести зміни до Бюджетного кодексу України, що передбачають тимчасово, до повернення населених пунктів під контроль державної влади, зарахувати залишки коштів місцевих бюджетів таких населених пунктів, що обліковуються станом на 1 січня 2016 року на рахунках в органах казначейства України, до загального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей відповідно.

Законопроектом регламентується, що зараховані до обласних бюджетів залишки коштів спрямовуватимуться на відновлення об'єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх утримання, а також на соціально-економічний розвиток цих областей. Крім того, на Донеччині кошти направлять також на погашення місцевого боргу Донецької міської ради, що виник за кредитом отриманим в АТ «Укрексімбанк» (кредитний договір №151110К26 від 05.11.2010).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-