Тука: На будь-яку навалу ми маємо мати можливість відповісти десятикратно

Тука: На будь-яку навалу ми маємо мати можливість відповісти десятикратно

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій  та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука назвав повернення Криму  питанням довгострокової дії, яке має вирішуватися шляхом підвищення боєздатності українського війська і нарощення політично-економічного тиску на РФ. 

Таку думку він висловив у вівторок на "круглому столі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Тука заявив, що особисто повністю виключає військовий шлях розвитку подій щодо повернення Криму. "На моє переконання, шлях до поверння Криму має лежати в площині військово-політичних рішень. І такий самий шлях я зараз відстоюю й стосовно східних територій", - сказав він.  

Урядовець вважає, що за будь-яких обставин Україна має продовжувати реформування війська, підвищувати боєздатність Збройних сил, але не для того, щоб відвойовувати тимчасово втрачені території. "Це потрібно лише для того, щоб навіть найвідчайдушнішому окупанту не спадало на думку продовжувати військові дії проти нас безкарно. На будь-яку чужу навалу ми маємо мати військову можливість відповісти десятикратно", - наголосив він.  

Іншим стратегічним шляхом до поверення Криму, на переконання Туки, має бути продовження і нарощування політично-економічного тиску на Росію як з боку України, так і з боку світового співтовариства. Він вважає, що  такий тиск дозволить через деякий час російському і зорієнтованому на Росію суспільству зрозуміти реальну політику Кремля.

Крім цього, нині вкрай необхідно на державному рівні і на рівні світової громади накопичити якомогу більшу кількість судових позовів до Росії стосовно Криму, зазначив заступник міністра. 

Тука заявив, що ці основні базові питання будуть покладені в основу загальнодержавної стратегії щодо Криму і Донбасу, яку розроблятиме його міністерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-