"Народний фронт" хоче вивести армію з "критичного стану"

Укрінформ
В Україні склалася критична ситуація з фінансуванням оборонної сфери, кошти на яку виділяються за залишковим принципом.

Про це заявив лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час виступу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від імені нашої політичної сили заявляю, що у державі склалася критична ситуація з фінансуванням Збройних сил. Уперше за два роки з часів перемоги на Майдані оборонні замовлення не фінансуються, кошти на модернізацію озброєння не виділено й уряд фінансує все це за залишковим принципом», - сказав Бурбак.

За його словами, вчора «Народний фронт» ухвалив звернення до уряду з вимогою терміново розробити та внести зміни до Держбюджету на 2016 рік в частині фінансування державного оборонного замовлення та програми модернізації військових озброєнь.

За словами Бурбака, наразі Збройні сили потребують 3,6 мільярда гривень або ж 0,5 відсотка від усього Державного бюджету на цей рік. У цьому контексті народний депутат підкреслив, що частину таких грошей можна взяти за рахунок арештованих 1,5 млрд доларів активів Януковича, але для цього необхідно ухвалити закон про спецконфіскацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-