Гройсман назвав послам G7 пріоритети Кабміну

Гройсман назвав послам G7 пріоритети Кабміну

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі із послами країн "Великої сімки" наголосив на рішучості уряду проводити реформи та підкреслив, що головними орієнтирами роботи - є реалізація завдань, передбачених Угодою про Асоціацію України із Європейським Союзом та співпрацею з Міжнародним валютним фондом.

 

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Я хотів би підкреслити рішучість уряду на проведення реформ, на здійснення змін. Ми будемо йти цим шляхом", - заявив Гройсман на спільній із Президентом України Петром Порошенком зустрічі з послами "Великої сімки" у понеділок.

Гройсман підкреслив, що головними орієнтирами для роботи уряду є проведення внутрішніх реформ, реалізація завдань, передбачених Угодою про Асоціацію України з Європейським Союзом, взаємодія з Міжнародним валютним фондом. Прем'єр-міністр зазначив, що уряд завершує підготовку операційного плану своєї роботи на найближчий рік, який буде базуватися, зокрема, на "Стратегії реформ-2020", Угоді про Асоціацію між Україною і Європейським Союзом, Меморандумі про співпрацю із Міжнародним валютним фондом.

 Прем'єр також назвав серед пріоритетів уряду реформування державної служби, зокрема системи управління, та питання децентралізації. Він підкреслив, що потребують "фахових підходів" сфера управління державною власністю, якість управління державними компаніями, а також питання приватизації. За словами Прем'єр-міністра, у фокусі уряду також податкова реформа.

За словами Гройсмана, уряд також планує рішення щодо забезпечення публічної і прозорої приватизації. "Наше завдання – створити таку систему приватизації, яка б викликала довіру до інвесторів та довіру у громадян України", - підкреслив він.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд готує пропозиції щодо публічної приватизації низки державних компаній, зазначивши, що найближча у списку приватизація Одеського припортового заводу.

Прем'єр зауважив, що на шляху реформування уряд розраховує на підтримку з боку країн "Великої сімки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-