Продаж ОПЗ стартує найближчим часом - Гройсман

Продаж ОПЗ стартує найближчим часом - Гройсман

Укрінформ
Уряд готуватиме публічний продаж Одеського припортового заводу найближчим часом.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю "Українській правді".

Так, на запитання "МВФ вимагає від України ухвалення закону про початок приватизації частини природних монополій, зокрема, портів. Якою ви бачите приватизацію цих об'єктів?" Глава уряду зауважив: "До речі, я вам так і не сказав про приватизацію ОПЗ. Ми готуватимемо публічний продаж заводу найближчим часом. Ще раз кажу, що приватизація має бути публічною, визнаною як усередині нашої країни, так і серед наших міжнародних партнерів, чесною. Це важливо, тому що коли кажуть "ось, не можна розпродавати", мені хочеться відповісти: "Ті, хто проти продажу, це люди, які присмокталися до цих підприємств, або ті, кого найняли ті, хто присмоктався до цих підприємств". Ефективний власник, модернізація підприємства, інвестиції в національну економіку, нові робочі місця. Я за це".

 Прем'єр вважає, що потенційно будь-яка компанія може стати покупцем ОПЗ: "Географія дуже широка - весь світ".

На запитання, "Чи плануєте Ви щось подібне до road-show, як це робили перед продажем "Криворіжсталі?" Гройсман сказав: "Мені здається, що вже все настільки відомо, і світ став настільки комунікаційно ближчим до нас, що не треба робити road-show. Можна, звичайно, витратити кілька десятків мільйонів доларів на цю кампанію, але я не бачу в цьому сенсу. Це можна зробити набагато дешевше і швидше".

У відповідь на запитання "Як ви собі бачите приватизацію "Центренерго?" Гройсман заявив: "Питання дискусійне. Моя думка така: все, що не є стратегічним, може бути продане. Головне, щоб продаж був публічним, чесним і відкритим, і суспільство розуміло, що ми продаємо, і на що ми витратимо виручені гроші. Це важливо. Тому ніяких обмежень я в цьому не бачу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-