Касько вважає, що Севрук має піти з ГПУ

Касько вважає, що Севрук має піти з ГПУ

Укрінформ
Екс-заступник генпрокурора Віталій Касько вважає, що перший заступник генпрокурора Юрій Севрук має піти з прокуратури.

Про це Касько написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Севрук не має права працювати в оновленій прокуратурі", - наголосив він.

Серед причин, чому перший заступник генпрокурора має піти, Касько назвав "співпрацю" з екс-генпрокурором Віктором Пшонкою. Зокрема, призначення Севрука у 2010 році прокурором Подільського району м. Києва та вручення йому Пшонкою нагороди «Почесний працівник прокуратури України» 17 січня 2014 року.

Також Касько вважає, що Севрук за завданням екс-генпрокурора Віктора Шокіна саботував реформи прокуратури і переслідував команду Генеральної інспекції ГПУ через затримання у липні 2015 року «діамантових прокурорів».

Крім того, Касько вважає, що через службову недбалість Севрука з ГПУ нібито зникли документи про надання житла співробітникам прокуратури. "Саме Севрук після Гузиря відповідав за департамент матеріально-технічного забезпечення ГПУ. Тобто документи або зникли у нього з-під носа, або знищені за його вказівкою, або ж він свідомо вводить усіх в оману, що найбільш ймовірно", - зазначив він.

Екс-заступник генпрокурора також звинуватив Севрука в ігноруванні антикорупційного законодавства. "Яскравий приклад – дружина Севрука працює в Академії прокуратури України весь той час, коли він як перший заступник Генерального прокурора курує питання діяльності Академії. Очевидно, Севрук не чув про конфлікт інтересів. А у 2016 році він ще й просуває свою дружину на посаду заступника начальника відділу підготовки прокурорів з представництва інтересів громадянина або держави в суді в Академії ", - написав Касько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-