Льовочкін у французьких ЗМІ

Льовочкін у французьких ЗМІ "співає" в унісон із Кремлем

Укрінформ
Екс-глава адміністрації президента Януковича та співкерівник фракції "Опоблоку" в парламенті Сергій Льовочкін відкрив блог у французькій версії Huffington Post, в якому викладає проросійський погляд на Мінські домовленості.

Перший текст, що з’явився два дні тому, має назву "За підтримки Франції та Німеччини Україна мусить, в ім’я миру, виконати Мінські угоди-2", пише Тиждень.

Вельми оптимістично Льовочкін повідомляє, що "найближчі тижні дарують справжнє вікно можливостей, щоб покласти край конфлікту" на українському Сході. На його думку, закінчити війну за якихось півтора місяці - легше легкого. Бракує виключно політичної волі з боку української влади. Інші передумови, на його переконання, давно вже ідеально склалися в сприятливий пазл.

"Питання лише - для кого. І якщо Льовочкін так наполегливо, чужою мовою, агітує за невигідні для України Мінські угоди-2, зовсім не складно зрозуміти, на чий млин лиє воду і він, і співкерована ним політична сила", - йдеться у публікації Тижня.

"Колишня "Партія регіонів", що переродилася в "Опозиційний блок", використовує кожну нагоду, аби наблизити та здійснити реванш. Зрозуміло, що Франція, як учасник нормандського переговірного процесу та депозитарій потужного прокремлівського лоббі, виглядає ласим комунікативним майданчиком для осіб з найближчого кола Януковича", - зазначає видання.

Власник "шикарної вілли в Сен Жан Кап Ферра" на Лазурному узбережжі Франції також переконує, що мир на Сході нібито залежить виключно від політичної волі Києва, якої "бракує": "Ніби й нема ніякої російської зброї, російської агресії, російських найманців та інтересів на Донбасі. В унісон з московською дипломатією та її активними помічниками в Парижі, Льовочкін не просто проштовхує концепт Мінських домовленостей - 2, які формально не передбачають за Росією жодної прямої відповідальності, але й робить це в аналогічній з ними манері: методом тиску лише на Україну, уникаючи навіть косметичної критики на адресу Москви".

"Молодший партнер з Києва підхоплює лобістську технологію старших товаришів з Росії та Франції. Якби не деталь: Льовочкін - все-таки депутат українського, а не російського парламенту. Такими дрібницями наш блогер, звичайно, не переймається: поки війну не названо війною, ворога також не визначено ворогом. Тому партнерство з ним - ніби й не злочин. Принаймні, на суто юридичному рівні", - пише видання.

Інтригує заставка, яку екс-голова адміністрації Януковича обрав для свого дебюту у французькій пресі. На ній Крим розфарбовано коричневим кольором, Донецьку та Луганську область - червоним, Харківську - чомусь блакитним, а Одеську, Миколаївську, Херсонську, Дніпропетровську та Запорізьку - жовтим. Решта України - біла, без номінації обласних центрів: "Що б це все означало? Розшифровки до ілюстрації Льовочкін не пропонує. Чи не йдеться часом про перспективи нових захоплень, що відкриває Москві втілення Мінських домовленостей без повного виведення з Донбасу російських військ та техніки?".

Зазначимо, що принципи реєстрації на сайті Huffington Post доволі прості. Кандидату в блогери треба надіслати до редакції фото, резюме та мотиваційний лист з поясненням, чому і про що маєш бажання та підстави писати. Хоч інтернет-газета співпрацює з декількома журналістами, саме блоги забезпечують її репутацію своєрідного вільного мікрофона, такої собі плюралістичної платформи з прицілом на максимальну популярність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-