Штайнмайер: В санкціях проти Росії ЄС має проявити єдність

Штайнмайер: В санкціях проти Росії ЄС має проявити єдність

Укрінформ
На думку глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, у ході голосування з питання продовження антиросійських санкцій ЄС буде сильно роз'єднаний.

Про це міністр закордонних справ ФРН заявив у неділю в інтерв'ю газеті Tagesspiegel.

"Навіть якщо це буде утомливо, ми повинні будемо прагнути того, щоб зберегти згуртовану позицію", - сказав міністр.

Він зауважив, що протидія всередині Євросоюзу з питання продовження санкцій зростає, і в цьому році буде складніше зберегти єдність.

Штайнмайер в той же час упевнений, що не варто проводити ізоляціоністську політику щодо Росії. Він нагадав, що ця держава, з одного боку, порушила міжнародне право анексією Криму і дестабілізацією на сході України, з іншого, зробила свій внесок у вирішення іранського питання. Глава німецького МЗС вважає, що кожному ясно, що Західу "потребна Росія для врегулювання міжнародних конфліктів", у тому числі в Сирії і для стабілізації в Лівії.

Говорячи про повернення Росії до групи найбільш розвинених промислових країн, за що він постійно виступає, Штайнмайер закликав не забувати, що Захід зацікавлений у тому, щоб змусити РФ бути відповідальним міжнародним партнером, особливо у часи криз. При цьому він визнав, що "це партнерство, безсумнівно, обтяжує". За словами керівника німецького МЗС, країни G7 повинні бути зацікавлені в тому, щоб Росія повернулася у формат G8, але лише тоді, коли зробить свій внесок у реалізацію мінських угод.

Дипломат підкреслив, що "немає ніяких переконливих історичних прикладів того, що ізоляція і поділ зробили б мир у всьому світі ближче до нас".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-