У Коцюбинській селищній раді провели обшук, незадоволені депутати влаштували сутички

У Коцюбинській селищній раді провели обшук, незадоволені депутати влаштували сутички

Укрінформ
У дворі житлового будинку селища Коцюбинське, депутати партії “Нові обличчя” та їхні прихильники влаштували сутичку з місцевими активістами та прихильниками селищної голови Ольги Матюшиної.

Про це повідомляє народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ольга Червакова.

“У п’ятницю ввечері у дворі житлового будинку селища Коцюбинське, депутати партії “Нові обличчя” та їхні прихильники влаштували сутичку з місцевими активістами та прихильниками селищної голови Ольги Матюшиної. Вони були обурені фактом обшуку, який обласне управління Нацполіції проводило в цей час в селищній раді в рамках кримінального провадження щодо підробки печатки самопроголошеною селищною головою Юлією Главацькою”, – розповіла парламентарій.

За словами депутата, в приміщення, де відбувався тренінг для активістів та майбутніх кандидатів у депутати сільради, вдерлися близько трьох десятків людей, серед яких були депутати партії “Нові обличчя”, їхні родичі та молодики спортивної статури. Вони оточили активістів та спровокували кілька сутичок, намагаючись вчинити розправу над Черваковою. На їхню думку, саме народний депутат винна у тому, що в сільраді тривають обшуки.

Червакова заявила, що їй невідомо, що відбувається в сільраді, оскільки останні дві години вона перебувала в приміщенні з активістами, які мають намір балотуватися, і не має стосунку до обшуків, оскільки це не входить в повноваження народного депутата. Вона також нагадала, що кілька разів бачила в соцмережах документи за підписом Главацької, скріплені підробною печаткою, використання якої – це також злочин.

Словесні і фізичні сутички тривали близько двох годин, з 9 до 11 вечора і супроводжувалися гучним криком з боку прихильників “Нових облич” та нецензурною лайкою у дворі житлового будинку, мешканці якого викликали поліцію.

Як повідомляє сайт БПП з посиланням на місцеві ЗМІ, за кілька годин до цього депутати селищної ради, їхні родичі та люди спортивної статури намагалися перешкодити діям правоохоронців, які проводили слідчі дії в приміщенні селищної ради. Вони принесли до сільради шини та облили їх бензином, вибили скло в будівлі. Самопроголошена голова Коцюбинського Юлія Главацька заявила, що її побили поліціянти і викликала швидку. Факт побиття заперечили активіст Юрій Устиновський, який перебував як понятий у раді, та один із депутатів Коцюбинської селищної ради, який був присутній при обшуку. За їхніми словами, поліція адекватно виконувала свою роботу під шаленим тиском партії “Нові обличчя”. Зі слів очевидців, на правоохоронців чинив тиск лідер цієї політсили та міський голова Ірпеня Володимир Карплюк, який особисто прибув до селищної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-