Туреччина підтримує введення поліцейської місії на Донбасі

Туреччина підтримує введення поліцейської місії на Донбасі

Укрінформ
Туреччина підтримує запровадження озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це під час зустрічі у Києві з Президентом України заявив міністр оборони Туреччини Ісмет Їлмаз, повідомляє прес-служба глави держави.

"Наша країна залишається відданою реалізації Мінських домовленостей, але звертає увагу на необхідність забезпечення системної деескалації ситуації і розгортання озброєної поліцейської місії під егідою ОБСЄ. Ісмет Їлмаз запевнив у підтримці Туреччиною ідеї розгортання на Донбасі зазначеної місії", - зазначається у повідомленні.

Порошенко та Їлмаз висловили обурення у зв'язку з подальшим погіршенням ситуації з правами людини у Криму, зокрема нещодавніми арештами окупаційною владою лідерів кримськотатарського народу. "Очікуємо на консолідовану жорстку реакцію міжнародної спільноти на дії окупантів", - зазначив Порошенко.

Міністр національної оборони Туреччини, зі свого боку, зазначив, що його країна не визнає незаконної анексії Криму і категорично засуджує утиски кримських татар з боку окупаційної влади, зокрема нещодавнє рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Крім того, він заявив, що офіційна Анкара привертає увагу до питань окупації Криму та порушень прав людини на півострові у рамках усіх міжнародних майданчиків.

Сторони обговорили шляхи посилення взаємодії на двосторонньому та багатосторонньому рівнях з питань забезпечення безпеки у регіоні Чорного моря.

Співрозмовники погодилися, що співробітництво між країнами має потужний потенціал і його потрібно активно використовувати. Особливий наголос має бути зроблено на стратегічні сфери, зокрема оборонно-промислову галузь, де сторони мають спільні інтереси та взаємодоповнюючі можливості.

Глава української держави подякував турецькій стороні за організацію програми відпочинку для дітей та членів сімей українських військовослужбовців, які загинули або зазнали поранень під час служби у зоні проведення антитерористичної операції.

Фото  прес-служби Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-