Саакашвілі сподівається, що за

Саакашвілі сподівається, що за "білочками" піде і горіхова мафія

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі висловив сподівання, що після сьогоднішнього доручення Прем'єр-міністра керівнику податкової міліції горіхова мафія згорне свою діяльність.

Про це Саакашвілі написав на своїй сторінці в Facebook.

"Значить, є сенс боротися. Сподіваюся, хоч зараз багаторічна діяльність горіхової мафії буде згорнута. До речі, сам термін «горіхова мафія» і «податкові білки» ввів в ужиток я. Сподіваюсь, що ми незабаром їх забудемо, і нам більше ніколи не доведеться з ними стикатися", - зазначив Саакашвілі.

За його словами, він передав Прем'єр-міністру пакет змін до правових актів, які дозволили б легально експортувати горіхи і забрали інструменти тиску у вимагачів.

"Якщо мої пропозиції будуть прийняті, кожен з виробників буде в рівних умовах, і жодна окрема група не зможе «осідлати» цей бізнес. Так само ми будемо діяти в кожній сфері", - резюмував голова Одеської ОДА.

Як повідомлялося, під час сьогоднішньої години запитань до уряду у Верховній Раді Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зажадав від керівника податкової міліції "відкликати всіх своїх "податкових білочок".

А на засіданні уряду у череду Прем'єр-міністр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству юстиції розробити постанову з метою скасування схем відмивання грошей на експорті горіхів. За словами Прем'єра, такі схеми покривають правоохоронні органи, використовуючи їх для власного збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-