Тимчук: Переслідування

Тимчук: Переслідування "Миротворця "- нищівний удар по нацбезпеці України

Укрінформ
Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук назвав переслідування "миротворця" ударом по національній безпеці України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Назвемо речі своїми іменами. Переслідування "Миротворця "- це нищівний удар по національній безпеці України. Це наша загальна ганьба на радість агресору. Ніхто так не мріяв про закриття цього ресурсу, як Москва і її шавки на Донбасі", - наголосив Тимчук.

За його словами, це перемога "тих європейських сил, які ніяк не визнають, що події на Донбасі - це агресія Росії проти України, і продовжують лепетати про "мову миру" і необхідність для українців замість того, щоб захищати свою країну, лізти цілуватися з тими, хто вбиває їх на Сході".

Координатор групи ІО вважає, що закриття "миротворця" є красномовною відповіддю на питання, чому Україна програє інформаційну війну.

"Як ми можемо виграти цю війну, коли не тільки грантові структури, а й держструктури (!) України, які якраз повинні вести цю війну, замість цього знищують ті волонтерські проекти, які воюють на інформаційному фронті замість держави", - наголосив він.

Тимчук повідомив, що група ІО запропонувала колегам з "миротворця" будь-яку посильну допомогу - "інформаційну підтримку, наш майданчик в особі сайту ІО, від мене як від народного депутата - підтримку по депутатській лінії".

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація сайту "Миротворець" вирішила закрити сайт через негативну реакцію на публікацію списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР".

Представники українських та міжнародних медіаорганізацій висловили різке обурення, що на сайті "Миротворець" оприлюднили персональні дані всіх журналістів, які отримували акредитацію в самозваних "ДНР / ЛНР".

Столична прокуратура, в свою чергу, порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їх персональних даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-