Луценко сказав, кого звільнить з Генпрокуратури

Луценко сказав, кого звільнить з Генпрокуратури

Укрінформ
Новопризначений генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у відомстві перш за все спиратиметься на тих, хто хоче служити закону, а також натякнув на можливість звільнення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я буду спиратися в прокуратурі на тих, хто хоче служити закону, бо справедливість з моєї точки зору складається з двох частин - це функція покарання і закон один для всіх», - зазначив Луценко після свого представлення колективу Генпрокуратури.

Новопризначений генпрокурор зазначив, що під час його роботи на посаді очільника МВС чесні і відповідальні працівники були захищені від політичного тиску, а кар'єристи були звільнені. 

«Тоді глибина звільнень в МВС у центральному апараті була 100 відсотків і 98 відсотків на рівні районів», - нагадав він.

За словами Луценка, коли б після Помаранчевої революції масштабні звільнення відбулися в Генпрокуратурі, наразі ми б жили в іншій країні.

«На жаль, в одній системі зміни без законодавчої підтримки тодішнього парламенту не можливі. Тим більше тодішній президент до цього ставився як до чужої справи. На жаль, внаслідок цього ми отримали країну мафіозної системи, коли реальний гангстер захопив владу і всі державні інституції використовував для особистого збагачення», - зазначив генпрокурор.

Він нагадав, що у зв'язку з цим був прийнятий закон про люстрацію і «хочеться комусь чи ні починатимемо з прокурорів». Водночас генпрокурор запевнив, що рядові працівники, які чесно служать Батьківщині, будуть захищені повністю.

Стосовно підвищенння зарплат Луценко зазначив, що спочатку прокурори мають показати результат, а потім очікувати на підвищення рівня матеріального забезпечення.

Новопризначений очільник відомства також наголосив, що прокурори мають працювати швидко, тому що суспільство не дає часу на розкачку.

Генпрокурор зазначив, що розраховує на серйозну роботу людей, які прийдуть поза системи юридичної освіти і професійних прокурорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-