Україна показала світу свій підхід до боротьби з корупцією - Петренко

Україна показала світу свій підхід до боротьби з корупцією - Петренко

Укрінформ
Передові країни світу нині лише починають обговорення антикорупційних заходів, які вже запроваджені й успішно діють в Україні.

Про це у четвер на Антикорупційному форумі в Лондоні заявив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє Урядовий портал.

"В Лондоні почала роботу міжнародна Антикорупційна конференція, участь в якій беруть найвищі посадовці з понад 50 країн. Нам приємно, що наші міжнародні партнери, зокрема очільниця МВФ пані Лагард, наводила приклад України як країни, яка під час війни в дуже стислі терміни зробила величезні зміни в сфері боротьби з корупцією", - зазначив міністр юстиції.

Він також зауважив, що в світі, не зважаючи на антиукраїнську пропаганду Росії, змінюється ставлення до України завдяки запровадженим у країні новаціям.

"Ініціативи, які зараз озвучуються іншими країнами, вже є реальністю в Україні. Мова йде про необхідність відкриття всіх реєстрів та інформації про кінцевих власників компаній. В Україні ці новації працюють вже понад рік. Зокрема, це наша антикорупційна реформа, яку розробило Міністерство юстиції спільно з парламентом. Так само озвучуються тези про важливість розкриття декларацій державних службовців. В цьому напрямку Україна має найбільш прогресивну і відкриту систему декларування", - заявив очільник Мін’юсту.

За його словами, пропозиції за цими напрямками подані для формування фінального документу, який буде підготовлено за підсумками саміту, і який стане дороговказом у антикорупційній боротьбі на глобальному рівні.

"Ми запропонували міжнародній спільноті скористатися нашим досвідом у відкритті реєстрів, у запровадженні системи публічних закупівель, яка є унікальною серед європейських країн", - додав Петренко.

На його переконання, корупція - це не проблема якоїсь конкретної країни. Корупція - це вірус, який пронизав усю систему глобальних зв’язків.

"Форум є майданчиком для обміну досвідом, і Україна сьогодні виглядає достойно на цьому майданчику", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-