Штати вимагають від Москви негайно вивести приховану зброю з Донбасу

Штати вимагають від Москви негайно вивести приховану зброю з Донбасу

Укрінформ
Офіційний Вашингтон звернувся до Росії з закликом негайно вивести важке озброєння з тимчасово контрольованих бойовиками територій Донецької і Луганської областей, яке приховується там у порушення Мінських домовленостей.

Про це заявив у четвер представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр під час засідання Постійної Ради ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наявність важкої зброї в районах, контрольованих сепаратистами, та в безпосередній близькості від лінії зіткнення, означає, що вогонь зі стрілецької зброї може швидко перерости в повномасштабне кровопролиття", - заявив він.

Байєр підкреслив, що об'єднані російсько-сепаратистські сили задекларували перед ОБСЄ лише частину цих озброєнь. Втім спостерігачі повідомляють про відсутність зменшення арсеналу важких озброєнь в окупованому Луганську, "у тому числі танків, гаубиць, бойових броньованих машин, а також зенітних систем земля-повітря".

Тільки цього тижня, Спеціальна моніторингова місія відзначила наявність забороненої зброї в контрольованих бойовиками регіонах, в 14 разів більше, ніж було заявлено. І це враховуючи те, що російсько-сепаратистські сили продовжують відмовляти СММ у безперешкодному та безпечному доступі.

"Ми закликаємо Росію і сепаратистів негайно відвести свою зброю до місць зберігання та районів очікування", - заявив представник США. Він також наголосив, що "місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей не можуть бути проведені під дулом автомата".

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-