НАБУ не знайшла порушень у діяльності Кононенка

НАБУ не знайшла порушень у діяльності Кононенка

Документ
Укрінформ
Спеціалізована Антикорупційна прокуратура не знайшла доказів причетності Ігоря Кононенка до корупційної діяльності.

Про це журналістам у кулуарах Ради розповів заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні фракція отримала офіційну відповідь від виконуючого обов'язки керівника спеціалізованої Антикорупційної прокуратури про те, що жодних протиправних дій в діях Кононенка не знайдено. Таким чином, це питання є вичерпаним і тому один голос був "проти", а всі інші (депутати фракції БПП - ред.) були за те, щоб поновити Кононенка на посаді першого заступника голови фракції", - зазначив він.

Гончаренко також нагадав, що статус першого заступника керівника фракції БПП для Ігоря Кононенка було призупинено за його ж ініціативи після того, як у публічному просторі народного депутата звинуватили в причетності до корупційних правопорушень.

У листі в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука на адресу голови фракції БПП Віталія Луценка зазначається, що НАБУ не знайшло підтверджень того, що нардеп Ігор Кононенко чинив незаконний вплив на екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса. Документ оприлюднений на сайті БПП.

"Твердження А. Абромавичуса, висловлені для преси, про вчинення на нього також незаконного впливу з боку народного депутата України Кононенка І.В. свого підтвердження не знайшли. Покази заявника з цього приводу щодо фактичних (дій – ред), за яких, на його думку, вчинено тиск, не підтверджують його висловлювання в заяві для преси. Крім цього, такі факти повністю заперечують як Кононенко І.В., так і Пасішник А.П., вони не підтверджуються зібраними матеріалами", - зазначено в документі.

При цьому НАБУ продовжить розслідувати заяви Абромавичуса про тиск інших осіб: "Для перевірки інших обставин, зазначених А. Абромавичусом, за яких, на його думку, на нього чинили тиск інші особи, перешкоджаючи займатись службовою діяльністю, виділено в окреме кримінальне провадження, про що 26.03.2016 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через протидію проведенню його командою реформ. Він звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-