Канада і Норвегія обговорять допомогу Україні

Канада і Норвегія обговорять допомогу Україні

Укрінформ
Канада та Норвегія мають намір сьогодні обговорити свої майбутні програми підтримки реформ в України.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу у МЗС Канади про це йтиметься під час зустрічі міністрів закордонних справ Канади Стефана Діона та Норвегії Бьорге Бренде, що відбудеться в Оттаві 12 травня.

"Міністри обговорять способи підтримки прогресу України на шляху до стабільного, демократичного та процвітаючого майбутнього", - зазначили у відомстві.

У МЗС додали, що під час зустрічі дипломатів йтиметься також про "боротьбу із так званим ІДІЛ, тривалою кризою у Іраку та Сирії і незвичними міграційними процесами у Європі".

Додамо, що Канада вже кілька років поспіль входить до першої п’ятірки країн за обсягом допомоги Україні. З початку 2014 року країна надала Україні допомоги на суму понад 700 млн дол. До цього входять як позики під низькі відсотки, так і безповоротне фінансування різноманітних програм з розвитку, а також поставки нелетального військового обладнання. Окрім цього, в Україні проходять службу 200 канадських військових інструкторів, які займаються із українськими військовими на двох полігонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-