Клімкін про вибори на Донбасі: Ми знову зайшли у глухий кут

Клімкін про вибори на Донбасі: Ми знову зайшли у глухий кут

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн «нормандської четвірки» досягли невеликого прогресу в питаннях безпеки і знову зайшли у глухий кут з проблеми проведення виборів на Донбасі.

Про це заявив за підсумками зустрічі «нормандської четвірки» глава українського МЗС Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Я дуже радий, що у нас є дуже маленький, але певний прогрес в тому, що СММ  працюватиме над питаннями безпеки. З інших питань, на жаль, сказати цього не можемо», - констатував Клімкін.

За його словами, сторони домовилися, що спочатку СММ збереться і представить свої пропозиції, потім у разі потреби дискусії на політичному рівні буде зібрана така зустріч на рівні політдиректорів і, якщо знадобиться, то і міністрів.

В аспекті гарантування безпеки перед виборами дуже важливим Клімкін вважає досягнення згоди щодо необхідності міжнародного компонента - «ним має стати місія ОБСЄ». «Обговорили те, яким може бути її мандат і правила для неї. Озброєний компонент», - уточнив міністр і висловив задоволення тим, що «є спільне розуміння, що треба далі обговорювати це питання».

Водночас учасникам зустрічі не вдалося просунутися в питанні модальності виборів. Клімкін повідомив, що російська сторона представила сьогодні свої проекти виборчого законодавства, на що він відповів російському візаві Лаврову, що «ми самі цілком спроможні написати власне законодавство і не потребуємо порад». «Це питання залишається таким, у якому немає ніякого реального прогресу. І ми продовжуватимемо обговорення далі», - сказав глава українського МЗС.

Чергову зустріч глав МЗС «нормандської четвірки» Клімкін розпочав зі слів про Надію Савченко, яка відзначає сьогодні день народження. Німецький і французький колеги, яким Клімкін передав листи матерів заручників, підтримали його в необхідності досягнення прогресу в справі звільнення політичних в'язнів і заручників в Росії, в Криму та на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-