Тріски полетіли: через масове вирубування звільнили главу Держлісагентства

Тріски полетіли: через масове вирубування звільнили главу Держлісагентства

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook у середу.

"Рішення про звільнення керівника Держлісагентства прийнято", - написав він.

Крім того, Семерак повідомив, що уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагропродом, Держлісагентством нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їх здійснення.

Уряд також доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагропроду провести службове розслідування інформації про недоліки керівництва Державної екологічної інспекції в сфері охорони та збереження лісових ресурсів і поінформувати про результати в двотижневий термін.

Крім цього, "Мінприроди, Мінагропрод, Мінрегіон, Держлісагентство, Держрибагентство повинні в місячний термін опрацювати та подати до Кабінету Міністрів відповідні проекти актів щодо реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного контролюючого органу в цій сфері і передачі йому всіх контрольних функцій", зазначив міністр.

У Мінприроди поки опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад.

Згідно з інформацією на сайті Державного агентства лісових ресурсів главою відомства станом на ранок середи є Олександр Ковальчук.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, що може прийняти рішення про звільнення керівника Держлісагентства через масові вирубки лісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-