Штайнмайєр сподівається на просування у питанні  виборів на Донбасі

Штайнмайєр сподівається на просування у питанні виборів на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр сподівається, що в ході зустрічі у середу у Берліні глав МЗС «нормандської четвірки» вдасться наблизитися до вирішення питання про проведення виборів на Донбасі.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН, про це Штайнмайєр заявив перед початком своєї зустрічі з колегами з Франції Жаном-Марком Еро, України Павлом Клімкіним і РФ Сергієм Лавровим.

«Я сподіваюся, що нам сьогодні вдасться просунутися вперед і наблизитися до того, щоб домовитися про процедуру - як нам бути з законом про місцеві вибори, їх підготовкою, в тому числі як забезпечити безпеку на цих виборах», - сказав глава німецького МЗС.

Питання виборів, нагадав він, стоїть на першому місці в політичному порядку денному. Воно докладно і багаторазово обговорювалося на рівні робочих груп.

Штайнмайєр зазначив, що вдалося досягти перемир'я на православний Великдень, яке «в деякій мірі дотримувалося». На переговорах в Берліні мова піде про те, як продовжити це великоднє перемир'я. «Нам треба знайти механізми для більш ефективного, ніж досі, забезпечення дотримання перемир'я», - сказав дипломат.

При цьому він визнав, що сторони не можуть бути задоволені тим, як події розвивалися останні два місяці, після попередньої зустрічі. Після періодів перемир'я були ескалації і повторні ескалації, і є небезпека того, що конфлікт знову спалахне з новою силою, застеріг він.

Штайнмаєр також наголосив, що Німеччина і Франція докладають багато посередницьких зусиль для врегулювання українського конфлікту для втілення в життя мінських домовленостей. І висловив переконання, що всі сторони конфлікту зацікавлені в тому, щоб переговори пройшли успішно і змістовно.

Напередодні, як повідомляв Укрінформ, заступники глав дипломатичних відомств сторін разом з керівниками всіх чотирьох робочих груп СММ ОБСЄ провели робочу зустріч для підготовки переговорів глав відомств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-