Рада вирішила зачекати зі своєю відкритістю

Рада вирішила зачекати зі своєю відкритістю

Укрінформ
Народні депутати відправили на доопрацювання законопроект щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради.

За повернення документа у профільний комітет для підготовки до повторного другого читання з другої спроби проголосував 241 народний обранець, тоді як пропозицію схвалити проект закону в цілому підтримали лише 205 парламентаріїв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроект № 1591, зокрема, зобов'язує апарат парламенту забезпечити оприлюднення на офіційному сайті ВР списку народних депутатів та розміру коштів, виданих їм на оренду житла або на винаймання готельного номера та для компенсації вартості проїзду територією України.

Крім того, документ передбачає розміщення на веб-сторінках парламентаріїв списку помічників-консультантів і звітів про відрядження. Згідно із законопроектом під час засідання комітетів планується вести протокол і стенограму, а також аудіозапис та розміщувати їх на веб-сторінках комітетів.

Апарат ВР планується зобов'язати оприлюднювати на сайті кошторис парламенту, повні тексти депутатських запитів та забезпечувати обов'язкову аудіо- і відеотрансляції засідань парламенту.

Найбільшу дискусію в сесійній залі під час розгляду проекту закону викликало питання доцільності його ухвалення, адже, за словами окремих народних депутатів, низка положень законопроекту вже врегульована розпорядженням спікера. З такою думкою погодилися не всі парламентарії, зазначивши, що питання діяльності ВР та її відкритості мають бути врегульовані законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-