У ФРН суд відхилив позов Ердогана до голови медіаконцерну

У ФРН суд відхилив позов Ердогана до голови медіаконцерну

Укрінформ
Кельнський суд (Німеччина) відхилив позов президента Туреччини Реджепа Ердогана проти керівника медіаконцерну Axel Springer Депфнера, який заступився за сатирика Бемерманна.

Про це повідомляє DW.

"Земельний суд у Кельні відхилив позов голови турецької держави Реджепа Таїпа Ердогана проти керівника медіаконцерну Axel Springer Маттіаса Депфнера", - йдеться у повідомленні.

Депфнер висловився на підтримку телеведучого каналу ZDF Яна Бемерманна, автора грубого сатиричного вірша про президента Туреччини.

Ердогана розгнівав не лише сам вірш, але й люди, які виправдали право сатирика висловлювати власну думку.

Суд постановив, що Депфнер висловлювався в рамках закону і у відповідності з принципами свободи вираження поглядів. Тепер Ердоган може звернутися з апеляцією до суду другої інстанції.

Депфнер назвав вірш Бемерманна "твором мистецтва". Образливий характер був суттю вірша - він мав на меті показати Ердогану, що таке справді погана сатира і що не варто агресивно реагувати на поміркованих критиків. При цьому вірш був адресований також і німецькому уряду і мав показати, що не варто робити "реверансів" у бік Ердогана, написав Депфнер у відкритому листі, опублікованому в газеті Welt am Sonntag.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-