Насіров запевняє, що реформа митниці не стоїть на місці

Насіров запевняє, що реформа митниці не стоїть на місці

Укрінформ
Державна фіскальна служба (ДФС) активно працює над електронізацією сервісів - використанням електронної черги щодо автоматичного розподілу митних інспекторів на митне оформлення.

Про це повідомив голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров у своїй статті на порталі "Лівий берег".

"В напрямі європейської інтеграції та виконання Угоди про асоціацію з ЄС було розроблено законопроект "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо уповноваженого економічного оператора та спрощень митних формальностей)". Ним передбачається створення інституту уповноваженого економічного оператора (УЕО), що дозволить пришвидшити митні процедури і встановити новий формат взаємодії між митними органами та бізнесом", - зазначає Насіров.

За його словами, у пілотному режимі вже використовується механізм прийняття попереднього рішення стосовно застосування методу та критеріїв для визначення митної вартості, що відповідає стандартам ЄС, та відбувається імплементація іншого стандарту ЄС - "єдиного вікна".

Також у ДФС активно працюють над електронізацією сервісів - використанням електронної черги щодо автоматичного розподілу митних інспекторів на митне оформлення.

"Процес реформування митниці не стоїть на місці. Впевнений, вже найближчим часом можна буде побачити результати реформ - починаючи від електронізації сервісів, гармонізації національного законодавства з Митним кодексом Європейського Союзу до посилення кадрового складу митниць та подолання корупції", - додає Насіров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-