Париж назвав пріоритети зустрічі

Париж назвав пріоритети зустрічі "нормандських" міністрів

Укрінформ
У МЗС Франції назвали пріоритети чергової зустрічі міністрів країн-учасниць "нормандського формату", яка відбудеться у середу, 11 травня, у Берліні.

Їхній перелік у Парижі під час брифінгу оприлюднив офіційний представник зовнішньополітичного відомства Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Жан-Марк Еро відвідає в середу, 11 травня, Берлін для обговорення прогресу у виконанні мінських домовленостей з його німецьким, російським та українським колегами у форматі "Нормандія", - сказав дипломат.

За його словами, відповідно до пріоритетів, встановлених на останній "нормандській" зустрічі 3 березня в Парижі, учасники обговорюватимуть "запроваджені заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню після запровадженого на Великдень перемир'я, яке набуло чинності з 1 травня", і "обговорять умови та забезпечення місцевих виборів на сході України". "Перемовини також торкатимуться питань поліпшення гуманітарної та економічної ситуації на сході України", - зазначив Надаль.

Напередодні у Парижі позиції Вашингтона та Парижа щодо врегулювання конфлікту в Україні обговорювали за робочою вечерею державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро. Переговори по Україні проходили за зачиненими дверима, їхні подробиці журналістам не повідомлялися.

Раніше повідомлялося, що чергова зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" відбудеться у Берліні 11 травня на віллі "Борзиг" МЗС на Тегельскому озері за участю міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції. Під час зустрічі обговорюватиметься, зокрема, питання безпеки та підготовки до місцевих виборів на підконтрольних сепаратистам територіях Донбасу. Окрім того, планується обговорити пропозиції ОБСЄ щодо стабілізації режиму тиші в зоні конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-