Батьківщина і радикали не хочуть пускати Луценка у крісло генпрокурора

Батьківщина і радикали не хочуть пускати Луценка у крісло генпрокурора

Укрінформ
Фракція "Батьківщина" не голосуватиме ані за законопроект щодо скасування обов'язкової наявності в кандидати на посаду генерального прокурора вищої юридичної освіти, ані за призначення на цю посаду Юрія Луценка.

Про це на брифінгу після засідання Погоджувальної ради, заявила лідер фракції Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фракція "Батьківщина" не підтримає законопроект про те, щоб генеральний прокурор не мав вищої юридичної освіти", - сказала вона.

За її словами, відповідний законопроект може бути внесений до сесійної зали  сьогодні або завтра.

Крім того, народний депутат зазначила, що її фракція підтримуватиме на посаду генерального прокурора кандидата, якого висуне суспільство. Ми проти того, щоб близька до Президента людина ставала генеральним прокурором, чи наближена до вищих посадових осіб людина (очолила ГПУ - ред.)", - додала Тимошенко.

У свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко також запевнив, що його фракція не голосуватиме за скасування норми наявності вищої юридичної освіти в кандидата на посаду генпрокурора.

"Ні, ми не будемо голосувати за законопроект, який дасть можливість Президенту Порошенку поставити генеральним прокурором чергового свого кума", - зазначив Ляшко.

Фото: newsradio.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-