Геращенко про недопуск у Мінськ: Білорусь ввела генсека ООН в оману

Геращенко про недопуск у Мінськ: Білорусь ввела генсека ООН в оману

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що Білорусь розповсюдила в ООН недостовірну інформацію про ситуацію з її в'їздом до цієї країни.

Про це Геращенко написала у Фейсбуці.

"Колеги-дипломати з європейських країн, що працюють в Нью-Йорку і акредитовані в структурах ООН, надіслали мені цікаву інформацію: Постійне представництво Республіки Білорусь при ООН спрямувало листа до генсека ООН і розповсюдили цього листа серед всіх делегацій, що начебто інформація про проблеми з в'їздом до Білорусі першого віце-спікера, учасника гуманітарної групи в Мінську Ірини Геращенко не відповідає дійсності):. Це означає одне з двох: або центр не інформує своїх білоруських дипломатів про "чорні списки", куди за вимогою ФСБ було внесено і першого віце-спікера, про що Міністерство внутрішніх справ Білорусі офіційно поінформувало українську сторону. Або Мінськ визнав свою помилку і скасував "чорний список", бо ж дозвіл на в'їзд лише до 25 травня - а саме про це йдеться в другому листі, яким мені дозволяється в'їзд до Білорусі лише до 00 годин 25 травня 2016 року - це не означає "в'їзд без обмежень", як про це пишуть білоруські дипломати в листі до генсека Пан Гі Муна", - заявила Геращенко.

Водночас, вона зауважила, що незважаючи на обставини українська сторона планує і надалі розвивати україно-білоруський діалог. "Більше того, за існуючою багаторічною практикою, саме перший заступник голови Верховної Ради обіймає посаду співголови Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних Зборів Республіки Білорусь): Тож будемо все робити для активізації двостороннього, в тому числі міжпарламентського україно-білоруського діалогу", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-